• Головна |
  • Новини |
  • Порадник |
  • Фотоальбоми |
  • Форум |
  • Оголошення |
  • Онлайн ігри |
  • Контакти
  • Головна » Новини Тернополя » Усіляка всячина

    Зберігай курячі яйця заливши їх в якій-небудь посуді водою, котра залишилася після гашення вапна. Якщо шкарлупа була ціла, яйця можуть зберігатися декілька місяців при плюсовій температурі.

    Закип'яти, додай невелику кількість цукру и питної соди (на кінчику ножа). Приготуй посуд для збереження молока (краще, коли він глиняний, фаянсовий або скляний), постав у велику по розміру посудину з холодною водою. Зверху молоко накрий змоченою в холодній воді салфеткою чи марлею, кінці якої опущені у воду. Посуд краще тримай на протязі. Можеж також обгорнути банку з молоком ватою так, щоб вона не сповзала, і постав її в таз з холодною водою. По мірі випаровування води, доливай свіжу.

    Щоб зберегти свіже м'ясо, можна використати декілька способів.

    1. Витри м'ясо, натри його зі всіх сторін розтопленим яловичим або свинним жиром, обгорни пергаментним папером і підвішай в прохолодному місці.
    2. Наріж м'ясо великими кусками, натри їх сілью, положи в скляну банку чи глиняний глечик і закрий кришкою. Перед приготуванням добре промий.

    Петро Кухар
    Вісник Тернополян



    Розділ: Усіляка всячина | Переглядів: 982 | Додав: terno | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar