• Головна |
  • Новини |
  • Порадник |
  • Фотоальбоми |
  • Форум |
  • Оголошення |
  • Онлайн ігри |
  • Контакти
  • Головна » Новини Тернополя » Освіта та наука

    Так, уживання винятково рослинної їжі веде до втрати маси головного мозку, тому повністю виключати м'ясо й рибу фахівці не радять.

    Оксфордськы дослідники говорять, що відсутність у раціоні таких продуктів, як м'ясо (особливо печінка), молоко й риба приводить до недостачі в організмі деяких украй важливих речовин і вітамінів. Одним з найбільш серйозних недоліків дослідники назвали недостачу вітаміну B12 тварин
    ного походження. Недостача цього мікроелемента веде до анемії й ушкоджень центральної нервової системи.

    До подібни
    х висновків медики прийшли в результаті постійного спостереження більше сотні пацієнтів у віці від 16 до 87 років. За словами вчених, особливо значні розходження стають помітні у вікової групи 61-87 років. Тут були проведені основні дослідження, за результатами яких були відзначені: зниження мозкової активності, погіршення пам'яті, крім того на томограммах були зафіксовані зниження маси й обсягів головного мозку.

    Британські фахівці відзначають, що деяких пацієнтів вони спостерігали протягом 5 років і
    зовсім точно відзначають, що відмова від тваринної їжі негативно позначається на роботі мозку, а в самих екстремальних випадках веде до порушення функцій мозку.

    Крім
    цього, учені проаналізували головний мозок аматорів пива й людей, що полюбляють  вино. Виявилося, що пиво наносить менше шкоди головному мозку. Так, гіпоталамус (частина головного мозку, відповідальна за пам'ять) був у середньому на 10% по розмірах менше в аматорів вина, у порівнянні з аматорами ячмінного напою.

    Ще
    один побічний ефект, провокований зменшенням маси мозку, веде до порушення обміну речовин в організмі й підвищенню індексу маси тіла на 7-13%, відзначають в Оксфорді.
    Джерело: Освітній портал


    Розділ: Освіта та наука | Переглядів: 1795 | Додав: terno | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar