• Головна |
  • Новини |
  • Порадник |
  • Фотоальбоми |
  • Форум |
  • Оголошення |
  • Онлайн ігри |
  • Контакти
  • Головна » Новини Тернополя » Економіка

    Для старшокласників Бучацької загальноосвітньої школи № 3 фахівці Бучацького районного центру зайнятості провели професіографічну екскурсію на одне з місцевих підприємств ТОВ «Добрий хліб».
    Технолог підприємства Андрій Масловатий розповів дітям про «Добрий хліб»: структуру, продукцію, умови та режим праці, перспективи розвитку, актуальні вакансії.
    Підлітки ознайомились з технологічним процесом випікання хлібобулочних виробів – від замісу різних видів тіста до його випікання, порізки, пакування; побували коло пекарських печей. Учасники екскурсії мали можливість поспілкуватися із пекарями, дізнатися про особливості їх роботи, вимоги професії до людини.
    - Основними обов'язками пекаря є контроль за формуванням, розшаруванням і випіканням хлібобулочних виробів, розрахунок кількості сировини за встановленою рецептурою, управління тістомісильною машиною, - зазначив пан Андрій. – Він повинен знати технологію виробництва хлібобулочних виробів і виробів з тіста, роботу пекарного устаткування, вимоги до якості, біологічну цінність продуктів, ознаки їх доброякісності, терміни зберігання. Професійно важливі риси пекаря: уважність, спостережливість, хороша пам’ять, відповідальність, фізична витривалість, тонкий нюх і смакова чутливість, координація рухів, охайність.
    Досвідчені пекарі розповіли дітям про те, що в пекарній справі дуже потрібні умілі руки, здатність розподіляти свій час, уміння на око і на дотик визначати якість напівфабрикатів, міру готовності тіста, вчасно помітити збої у роботі устаткування.
    Школярі також розпитували технолога підприємства про можливості працевлаштування на підприємстві, вимоги до професійної підготовки.
    Після екскурсії школярів пригостили смачними булочками та свіжоспеченим хлібом.


    Розділ: Економіка | Переглядів: 2118 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar