• Головна |
  • Новини |
  • Порадник |
  • Фотоальбоми |
  • Форум |
  • Оголошення |
  • Онлайн ігри |
  • Контакти
  • Головна » Новини Тернополя » Релігія

    28 вересня 2009 року в м. Тернополі відбулись збори благочинних Тернопільсько – Кременецької, Тернопільсько – Бучацької та Тернопільсько – Теребовлянської єпархій.
     
    Такі загальні збори стали результатом роботи ініціативної групи громадської організації «Українські святині українському народу», яку очолює настоятель Свято – Троїцького духовного центру на честь князя Данила Галицького протоієрей Анатолій Зінкевич. Зібрання відбувалось на базі духовного центру.

    На зборах були присутні правлячі архиєреї трьох єпархій: архиєпископ Тернопільський та Кременецький Іов, єпископ Тернопільський та Бучацький Нестор, єпископ Тернопільський та Теребовлянський Павло, отці благочинні, а також члени громадської організації «Українські святині українському народу».

    Обговорювалась релігійна ситуація в Україні в цілому та області зокрема, піднімались питання між єпархіальних відносин.

    У своєму виступі, голова ініціативної групи, отець Анатолій Зінкевич зазначив: «Великий резонанс в суспільстві спричинила серія компрометуючих сюжетів про Церкву на телеканалі «Один плюс один», такого знущання і «шельмування» Церква не зазнавала з часів «червоного терору» і це завдало важкого удару її авторитету. Постає питання, кому це вигідно? Відповідь однозначна – це вигідно ворогам і недругам України. Так, саме України! Тому що вороги України розуміють, що саме Церква є останньою надією на об’єднання нашого народу, от і накинулись на неї… Церква це спільнота віруючих і ця спільнота складається з українців, а те що показали по телебаченню це виклик Церкві, значить і виклик народу – народу України і це не правильно!»»

    Тому вирішено, від імені громадської організації «Українські святині Українському народу» звернутись до: Президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів, проукраїнських політичних партій та організацій з закликом припинити знущання над Церквою та засудити дії керівництва телеканалу «Один плюс один», вимагати їх публічного вибачення перед духовенством і вірними всіх конфесій спаплюжених в сюжетах під назвою «В Бога за пазухою». Якщо ж ні, то підняти питання про закриття телеканалу, як такого, що пропагує антидержавні настрої в суспільстві використовуючи медійний ресурс, з поданням заяв до органів прокуратури. Слід нагадати «професіоналам» пера, що Церква це душа народу і народ України не дозволить плювати собі в душу.

    Від цього гострого питання, на між єпархіальних зборах перейшли до не менш гострого, а саме до питання об’єднавчих процесів в Церкві, які зараз як ніколи стали актуальними та гарячими.

    Слід нагадати шановному читачеві, про нещодавні події у м. Києві в день пам’яті Святого рівноапостольного і великого князя Київського Володимира 28 липня 2009 року та в м. Почаєві в свято Почаївської ікони Божої Матері 05 вересня 2009 року. Саме в ці дні відбувалась контрольно – ревізійна поїздка патріарха московського Кирила по «єдіному пространству русі», як він часто любить говорити. За весь час візиту його святості ці два дні мабуть стали самими неприємними для нього, адже на ці істинно українські релігійні свята, надзвичайно високою виявилась активність, як він говорить «проклятих» чад з Київського Патріархату, ця активність вилилась в масові Хресні ходи в підтримку Єдиної Української Помісної Православної Церкви, що пройшли в Києві та Почаєві.

    Саме тому на зборах одноголосно було вирішено провести аналогічний Хресний хід і в м. Тернополі в підтримку раніше проведених в м. Києві та м. Почаєві. Владиками трьох єпархій було підписано циркуляр до всіх отців благочинних з вказівкою, взяти активну участь разом з духовенством та вірними трьох єпархій Української Православної Церкви Київського Патріархату у запланованих на 12 жовтня 2009 року загально єпархіальних заходах, що пройдуть в м. Тернополі.

    Метою Хресного ходу є показати всім хто любить Україну і всім хто її ненавидить, що ми сильна Церква і маємо всі засоби для того, щоб об’єднати українське суспільство, бо в «Єдності сила народу!» Також на меті організаторів є звернення до патріарха московського Кирила з наполегливою вимогою, не втручатися у внутрішню проблему що склалась в  українському православ’ї, бо саме втручання РПЦ, призводить до поглиблення розколу.

    Тому ініціативна група громадської організації «Українські святині українському народу» закликає всі церкви, які називають себе українськими, народ, якому насправді не байдужа доля його батьківщини, а також політичні партії та громадські організації прилучитися до Хресного ходу, який відбудеться у м. Тернополі 12 жовтня 2009 року о 12.00 і показати не фальшиву, а справжню любов до України і прагнення мати в своїй державі єдину українську церкву.

     
    протодиякон Олег Гах
    прес - служба Свято - Троїцького духовного центру на честь князя Данила Галицького
    м. Тернопіль



    Розділ: Релігія | Переглядів: 2104 | Додав: terno | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar