Головна » Новини Тернополя » Економіка |
10:48:15 УЧНІ ДІЗНАЛИСЯ ЯК ВИПІКАЄТЬСЯ ХЛІБ | |
![]() Професіографічну екскурсію у пекарню «Колос» (смт Козова) приватного підприємця Віталія Прохорова організували фахівці районного центру зайнятості для дев’ятикласників Козівської загальноосвітньої школи № 1.
Джерело: Презентувала підприємство технолог Ганна Гром’як. Вона розповіла школярам про історію заснування пекарні, умови праці та відпочинку працівників, ознайомила з технологією випікання хлібобулочних виробів, яких в асортименті пекарні налічується 38 видів. Діти дізналися про такі професії як пекар, формувальник тіста, тістоміс. Провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг РЦЗ Ірина Слівінська розповіла учням історії виникнення цих професій, основний зміст функціональних обов’язків. Підлітки з цікавістю роздивлялися печі для випічки хліба, тістомісильні машини та спостерігали за роботою працівників, які формували майбутні хлібини. «Тісто готуємо опарним способом, адже коли воно вистоїться, - і хлібина смачніша, і не черствіє швидко, – розповідає Ганна Михайлівна. - Праця пекаря клопітка та важка, проте почесна та потрібна. Аби бути конкурентоспроможними, дбаємо, щоб якість нашої продукції була завжди високою. А щоб цього досягти потрібно бути кваліфікованими майстрами своєї справи, любити цей фах, вкладати у кожну хлібину частинку добра й теплоти». Школярі були задоволені екскурсією, адже отримали не лише знання про хлібопекарські професії та гарні враження, а й невеличкі дарунки від керівництва «Колосу» – смачні булочки. | |
|
Всього коментарів: 0 | |