Головна » Статті » Родинні рецепти » Ратафії |

"Ратафія - солодка горілка. Це міцний спиртний напій, з великою кількістю цукру, який має м'який вишуканий смак."
Виготовляються ратафіі настоюванням ягід і плодів на 90-градусному спирті з використанням традиційних ароматів і прянощів.
Зрілі ягоди або плоди засипають у бутель і заливають спиртом, так щоб рідина закрила сировину. Настоянку витримують три доби в теплому місці, потім рідину зливають, проціджують через вугільний фільтр і готують сироп.
Щоб приготувати сироп, на 1 л харчового спирту беруть 200 г цукру і 200 мл води пом'якшеної, суміш двічі кип'ятять, знімаючи піну. Потім, постійно помішуючи, в гарячий сироп повільно вливають спиртову настоянку. Охолоджену суміш розливають в пляшки через вугільний фільтр, щільно закупорюють і ховають в тепле місце на кілька тижнів. Після відстоювання обережно, намагаючись не потривожити осад, готову ратафію переливають у чистий посуд. При подачі на стіл ратафія повинна бути кімнатної температури.
Зрілі ягоди або плоди засипають у бутель і заливають спиртом, так щоб рідина закрила сировину. Настоянку витримують три доби в теплому місці, потім рідину зливають, проціджують через вугільний фільтр і готують сироп.
Щоб приготувати сироп, на 1 л харчового спирту беруть 200 г цукру і 200 мл води пом'якшеної, суміш двічі кип'ятять, знімаючи піну. Потім, постійно помішуючи, в гарячий сироп повільно вливають спиртову настоянку. Охолоджену суміш розливають в пляшки через вугільний фільтр, щільно закупорюють і ховають в тепле місце на кілька тижнів. Після відстоювання обережно, намагаючись не потривожити осад, готову ратафію переливають у чистий посуд. При подачі на стіл ратафія повинна бути кімнатної температури.
Переглядів: 3578 | Рейтинг: 0.0/0 |