• Головна |
  • Новини |
  • Порадник |
  • Фотоальбоми |
  • Форум |
  • Оголошення |
  • Онлайн ігри |
  • Контакти
  • Головна » Статті » Родинні рецепти » Ратафії


    "Ратафія - солодка горілка. Це міцний спиртний напій, з великою кількістю цукру, який має м'який вишуканий смак."

    Виготовляються ратафіі настоюванням ягід і плодів на 90-градусному спирті з використанням традиційних ароматів і прянощів.

    Зрілі ягоди або плоди засипають у бутель і заливають спиртом, так щоб рідина закрила сировину. Настоянку витримують три доби в теплому місці, потім рідину зливають, проціджують через вугільний фільтр і готують сироп.

    Щоб приготувати сироп, на 1 л харчового спирту беруть 200 г цукру і 200 мл води пом'якшеної, суміш двічі кип'ятять, знімаючи піну. Потім, постійно помішуючи, в гарячий сироп повільно вливають спиртову настоянку. Охолоджену суміш розливають в пляшки через вугільний фільтр, щільно закупорюють і ховають в тепле місце на кілька тижнів. Після відстоювання обережно, намагаючись не потривожити осад, готову ратафію переливають у чистий посуд. При подачі на стіл ратафія повинна бути кімнатної температури.



    Категорія: Ратафії | Додав: terno (28 Серпня 2010)
    Переглядів: 3578 | Рейтинг: 0.0/0